Sign In

Receptek

Epres-krémsajtos kocka

 

Epres-krémsajtos kocka

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 4 darab tojás
  • 150 gramm cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • 120 gramm Miklós' Universal mix liszt vagy rizsliszt
  • 30 gramm kakaópor
  • 6 gramm sütőpor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál étolaj

A krémhez:

  • 250 gramm eper
  • 500 gramm krémsajt / mascarpone
  • 250 ml tejszín
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1/2 darab citrom leve
  • 40 gramm Dr. Oetker Zselatin Fix

A tetejére:

  • ízlés szerint eper
  • ízlés szerint citromfűlevél
  • ízlés szerint díszítő cukor

Instrukciók
 

  • A sütőt bemelegítjük 180 C fokra.
  • A 4 tojást a cukorral, a robotgép habverőjével, a legmagasabb fokozaton felverjük, (legalább 10 perc) a tál oldalán belecsurgatjuk az olajat és a vizet is. A sütőporos, kakaós lisztet 3 részletben beleszitáljuk, és kézi habverővel óvatosan elkeverjük. A tepsibe (30x40 cm) simítjuk, és 12-15 perc alatt megsütjük, félretesszük hűlni.
  • A krémhez az epret ízlés szerinti mennyiségű cukorral és citromlével összeturmixoljuk. A tejszínt elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a Zselatin fixeket, és keményre verjük. Beletesszük a krémsajtot, majd a végén az eperpürét is. Rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét borzasra igazítjuk.
  • Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megszilárduljon a krém. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és mindegyikre teszünk 1 szem epret és citromfüvet (vagy színes cukrot) díszítésként.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, krémsajt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating