Sign In

Receptek

Epres palacsintatorta

Epres palacsintatorta

Ebben a palacsintában nincsen sem liszt, sem cukor, és ha egyszer elkészíted, garantálom, hogy nem fogod megbánni! 🙂
Édes, krémes, büntetlen élvezet, nem lehet betelni vele 🙂

epres palacsintatorta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes epres palacsintatorta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adaf

Hozzávalók
  

7-8 darab palacsintához:

  • 130 gramm túró
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 0,5 mokkáskanál fahéj

A krémhez:

  • 120 gramm krémsajt Goldessa - Lidl
  • 2 evőkanál cukormentes karamellszirup
  • 200 ml habtejszín

A locsoláshoz:

  • 100 ml feketekávé édesítővel

A díszítéshez:

  • 150-200 gramm eper

A cukormentes karamellsziruphoz:

  • 3 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál méz ennyit muszáj beletenni
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál habtejszín vagy kókuszkrém
  • 1 teáskanál vaj vagy kókuszzsír

Instrukciók
 

  • A palacsintákhoz turmixgépben összekeverjük a hozzávalókat, néhány percig pihenni hagyjuk, majd olajjal megkent serpenyőben megsütjük, egy hajszálnyival vastagabbra, mint a hagyományos palacsintatésztáknál megszokottat.
  • Cukormentes karamellszirup elkészítése: A mézet, a nyírfacukrot és a vizet egy kisebb lábasban kézi habverővel elkeverjük, és addig melegítjük, amíg a xilit fel nem oldódik, és nem kezd el barnulni a folyadék. Ha már jól megbarnult, beletesszük a vajat.
  • Megvárjuk, amíg elolvad, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt is, amitől jól felhabzik, de ezzel nincsen semmi gond, csak kevergetni kell, és addig főzni, amíg kicsit besűrűsödik (kb. 10 perc). Érdemes frissen, langyosan felhasználni, mert ha kihűl, megszilárdul, de az üveget forró vízbe állítva, vagy mikróban újramelegíthető.
  • A krémhez összekeverjük a krémsajtot és a karamellszirupot, kemény habbá verjük a tejszínt. A tejszínhab harmadát összekeverjük a krémsajttal, majd óvatosan és fokozatosan egybeforgatjuk az egészet.
  • Összeállítás: A megsütött palacsintákat kicsit meglocsoljuk az édesített feketekávéval, megkenjük a tejszínes krémmel, rátesszük a megmosott, negyedekre vágott eperdarabokat.
  • Utána ráhelyezzük a következő palacsintát, megkenjük krémmel, rátesszük az eperdarabokat – és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Kulcsszó epres, gluténmentes, palacsinta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük