Epres piskóta
Epres piskóta
Hozzávalók
A kakaós tésztához:
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál eritrit vagy bármilyen más édesítő
- 150 ml víz
- 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 púpozott evőkanál Szafi Fitt süteményliszt
- 2 púpozott evőkanál bambuszrost
A világos tésztához:
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál eritrit vagy bármilyen más édesítő
- 300 ml víz
- 5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 10 púpozott evőkanál Szafi Fitt süteményliszt
- 3 púpozott evőkanál bambuszrost
- 1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
- 300 gramm eper
Instrukciók
- Kakaós tészta: A 2 tojást habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a vizet, a kókuszzsírt, a kakaót, a süteménylisztet, a bambuszrostot, és az egészet alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
- Elkészítjük a világos tésztát. A 3 tojást habosra keverjük az eritrittel, hozzáadjuk a vizet, a kókuszzsírt, a süteménylisztet, a bambuszrostot és a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a kakaós rétegre.
- Az epret megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk és belenyomkodjuk a tésztába. Visszatesszük a sütőbe, és 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Hidegen szeleteljük fel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)