Sign In

Epres piskóta

 

Epres piskóta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A kakaós tésztához:

  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál eritrit vagy bármilyen más édesítő
  • 150 ml víz
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 púpozott evőkanál Szafi Fitt süteményliszt
  • 2 púpozott evőkanál bambuszrost

A világos tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál eritrit vagy bármilyen más édesítő
  • 300 ml víz
  • 5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 10 púpozott evőkanál Szafi Fitt süteményliszt
  • 3 púpozott evőkanál bambuszrost
  • 1 teáskanál sütőpor

A tetejére:

  • 300 gramm eper

Instrukciók
 

  • Kakaós tészta: A 2 tojást habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a vizet, a kókuszzsírt, a kakaót, a süteménylisztet, a bambuszrostot, és az egészet alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  • Elkészítjük a világos tésztát. A 3 tojást habosra keverjük az eritrittel, hozzáadjuk a vizet, a kókuszzsírt, a süteménylisztet, a bambuszrostot és a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a kakaós rétegre.
  • Az epret megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk és belenyomkodjuk a tésztába. Visszatesszük a sütőbe, és 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Hidegen szeleteljük fel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó eper, gluténmentes, piskóta, szénhidrát-csökkentett

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating