Sign In

Receptek

Epres-pudingos kocka

 

Epres-pudingos kocka

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 4 darab tojás
  • 1/4 mokkáskanál
  • 100 gramm cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 100 ml víz
  • 100 ml étolaj
  • 250 gramm rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 400 gramm eper

A pudinghoz:

  • 40 gramm vaníliás főzős pudingpor
  • 350 ml tej
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő

Instrukciók
 

  • A pudingot egy kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú lángon, kevergetve, sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, de néha megverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  • A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Az epreket megmossuk, lecsepegtetjük, a szárukat eltávolítjuk.
  • Ezután elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a sóval kemény habbá vert fehérjét.
  • A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, 30x25 cm-es tepsibe öntjük, a kihűlt pudingot teáskanállal szétosztjuk foltokban a tetején.
  • Az eperszemeket félbevágjuk, és a vágott részükkel lefelé kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  • Betesszük a sütőbe, és 30 perc alatt megsütjük.
  • Kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, puding

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating