Epres-pudingos kocka
Epres-pudingos kocka
Hozzávalók
A tésztához:
- 4 darab tojás
- 1/4 mokkáskanál só
- 100 gramm cukor vagy édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 100 ml víz
- 100 ml étolaj
- 250 gramm rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 400 gramm eper
A pudinghoz:
- 40 gramm vaníliás főzős pudingpor
- 350 ml tej
- 3 evőkanál cukor vagy édesítő
Instrukciók
- A pudingot egy kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú lángon, kevergetve, sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, de néha megverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Az epreket megmossuk, lecsepegtetjük, a szárukat eltávolítjuk.
- Ezután elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a sóval kemény habbá vert fehérjét.
- A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, 30x25 cm-es tepsibe öntjük, a kihűlt pudingot teáskanállal szétosztjuk foltokban a tetején.
- Az eperszemeket félbevágjuk, és a vágott részükkel lefelé kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
- Betesszük a sütőbe, és 30 perc alatt megsütjük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)