Epres-rebarbarás lusta asszony rétese
Epres-rebarbarás lusta asszony rétese
Hozzávalók
- 100 gramm őrölt mandula
- 50 gramm kókuszliszt
- 6 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- 300 ml tej vagy kókusztej
- 3 darab tojás
- 100 ml kókuszzsír olvasztott
- 1 teáskanál vanília aroma
- 150 gramm eper
- 100 gramm rebarbara
- 250 gramm túró
A tepsi kikenéséhez:
- 1 evőkanál kókuszzsír
Instrukciók
- A mandulát a kókuszliszttel, az eritrit felével és a sütőporral összekeverjük. A keverék felét kiolajozott 25x30 centis tepsi aljába szórjuk.
- Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a megtisztított, és kisebb darabokra vágott eperrel és rebarbarával, majd a maradék útifűmaghéjas-mandulás keverékkel.
- Rálocsoljuk a maradék eritrittel, vaníliával, kókuszolajjal és tojással elkevert tejet. 20 percig állni hagyjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, a tetejét porrá őrölt ertitrittel hintjük meg.