Sign In

Receptek

Epres-rebarbarás lusta asszony rétese

 

Epres-rebarbarás lusta asszony rétese

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm őrölt mandula
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 6 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál útifűmaghéj
  • 300 ml tej vagy kókusztej
  • 3 darab tojás
  • 100 ml kókuszzsír olvasztott
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 150 gramm eper
  • 100 gramm rebarbara
  • 250 gramm túró

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 evőkanál kókuszzsír

Instrukciók
 

  • A mandulát a kókuszliszttel, az eritrit felével és a sütőporral összekeverjük. A keverék felét kiolajozott 25x30 centis tepsi aljába szórjuk.
  • Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a megtisztított, és kisebb darabokra vágott eperrel és rebarbarával, majd a maradék útifűmaghéjas-mandulás keverékkel.
  • Rálocsoljuk a maradék eritrittel, vaníliával, kókuszolajjal és tojással elkevert tejet. 20 percig állni hagyjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, a tetejét porrá őrölt ertitrittel hintjük meg.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, rebarbara, rétes

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating