Epres szórt pite
Epres szórt pite
Hozzávalók
- 150 gramm barna rizsliszt
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 12 gramm sütőpor
- 150 gramm porcukor
- 10 gramm cukor vaníliás
- 1/2 mokkáskanál só
- 500 gramm túró
- 500 gramm eper
- 5 darab tojás kisebb
- 500 ml tej
- 100 gramm vaj
Instrukciók
- Összekeverjük a liszteket, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Egy nagyobb tepsi (25x35 cm) aljában elkenünk 40 gramm vajat, majd rászórjuk a lisztkeverék felét.
- Erre morzsoljuk rá a túrót, majd a túró tetejére rakosgatjuk a kicsumázott, megmosott, 4 részre vágott epreket.
- Az eprek tetejére szórjuk a maradék lisztkeveréket. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, majd egyenletesen a liszt tetejére locsoljuk. Egy fogpiszkálóval néhány helyen mozgassuk meg a lisztet, hogy a tej mindenhová lejusson.
- Ha időnk engedi, pihentethetjük is egy keveset sütés előtt, hogy jobban felszívódjon a nedvesség. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk