Sign In

Receptek

Epres szórt pite

 

Epres szórt pite

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

  • 150 gramm barna rizsliszt
  • 150 gramm zabpehelyliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 150 gramm porcukor
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 500 gramm túró
  • 500 gramm eper
  • 5 darab tojás kisebb
  • 500 ml tej
  • 100 gramm vaj

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a liszteket, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Egy nagyobb tepsi (25x35 cm) aljában elkenünk 40 gramm vajat, majd rászórjuk a lisztkeverék felét.
  • Erre morzsoljuk rá a túrót, majd a túró tetejére rakosgatjuk a kicsumázott, megmosott, 4 részre vágott epreket.
  • Az eprek tetejére szórjuk a maradék lisztkeveréket. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, majd egyenletesen a liszt tetejére locsoljuk. Egy fogpiszkálóval néhány helyen mozgassuk meg a lisztet, hogy a tej mindenhová lejusson.
  • Ha időnk engedi, pihentethetjük is egy keveset sütés előtt, hogy jobban felszívódjon a nedvesség. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, epres, gluténmentes, pite

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating