Sign In

Receptek

Epres-túrós piskótatekercs

 

Epres-túrós piskótatekercs

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A mintához:

  • 2 darab tojásfehérje
  • 60 gramm rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
  • 60 gramm cukor
  • 60 gramm margarin
  • szükség szerint ételfesték
  • 5 darab tojás

A piskótához:

  • 5 evőkanál rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 250 gramm tehéntúró

A töltelékhez:

  • 250 gramm eper
  • 250 ml Hulala habtejszín
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 150 gramm cukor
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 50 gramm zselatin

Instrukciók
 

  • Először a mintát rajzoljuk meg a sütőpapírra, majd a rajzolt felével lefelé tegyük a tepsibe, szépen át fog látszódni.
  • Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral, adjuk hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjét, majd keverjük hozzá a lisztet és az ételfestéket. Jól keverjük el, majd habzsák (sima műanyag zacskó is megfelel, ha pici lukat vágunk rá, amikor már benne van a massza) segítségével, a színes mintát megrajzoljuk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a piskótát.
  • A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is óvatosan hozzáforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  • Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, ráöntjük a piskótatésztát, és 180 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Még melegen, sütőpapírral együtt feltekerjük.
  • Ha már majdnem kihűlt, elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a megmosott citrom reszelt héját, és összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is hozzákeverjük.
  • Az epret megmossuk, a vizet leitatjuk róla, a csumáját kivágjuk, összedaraboljuk és belekeverjük a túrós krémbe. A tejfölt egy picit megmelegítjük (nem forraljuk fel), és elkeverjük benne a zselatint.
  • Picit kevergessük, amíg kihűl, majd a túrós krémhez keverjük és rákenjük a tölteléket a tésztára. Feltekerjük, és a hűtőbe tesszük minimum 1 óra hosszára.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, piskóta, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating