Erdei gyümölcsleves
Erdei gyümölcsleves
Hozzávalók
- 450 gramm erdei gyümölcskeverék (fagyasztott is lehet)
- 1 darab citrom
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2-3 evőkanál cukor (édesítő)
- 1 evőkanál rizsliszt vagy kukoricakeményítő
- 200 ml főzőtejszín
Instrukciók
- A fagyasztott gyümölcsöket egy fazékba szórjuk és felöntjük 1200 ml vízzel. Hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a sót, a cukrot, a fűszerkeveréket, és felforraljuk
- A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, egy kevés meleg lével hígítjuk, majd az egészet a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajta, és már lehet is tálalni (vagy tálalás előtt jól lehűtjük).