Sign In

Receptek

Erdei gyümölcsleves

 

Erdei gyümölcsleves

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 450 gramm erdei gyümölcskeverék (fagyasztott is lehet)
  • 1 darab citrom
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál cukor (édesítő)
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy kukoricakeményítő
  • 200 ml főzőtejszín

Instrukciók
 

  • A fagyasztott gyümölcsöket egy fazékba szórjuk és felöntjük 1200 ml vízzel. Hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a sót, a cukrot, a fűszerkeveréket, és felforraljuk
  • A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, egy kevés meleg lével hígítjuk, majd az egészet a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajta, és már lehet is tálalni (vagy tálalás előtt jól lehűtjük).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó erdei gyümölcs, gluténmentes, gyümölcs, leves

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating