Sign In

Receptek

Fahéjas keksz – tojásmentes

 

Fahéjas keksz tojásmentesen

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 58 db

Hozzávalók
  

  • 100 gramm rizsliszt
  • 100 gramm kukoricaliszt
  • 50 gramm porcukor
  • 60 gramm vaj
  • 6 gramm sütőpor
  • 5 gramm cukor vaníliás
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 60-70 ml habtejszín

Instrukciók
 

  • Egy tálba mérjük a hozzávalókat a tejszín kivételével, majd elmorzsoljuk a vajjal a lisztet, és fokozatosan annyi tejszínt adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható, viszonylag puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Tekerjük fóliába, majd tegyük be a hűtőbe, minimum 60 percre, de akár egy éjszakára.
  • A pihentetés után kicsit gyúrjuk át a tésztát, majd kisebb adagokban, enyhén lisztezett lapon nyújtsuk ki. A kiszúróformát, ha mintás, néha mártsuk bele a lisztbe, hogy ne ragadjon bele a tészta.
  • A kiszaggatott formákat tegyük sütőpapíros sütőlapra, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 13-15 perc alatt. Miután megsültek, hagyjuk a tepsin kihűlni, mert melegen atomjaira esik szét, kihűlve viszont omlós-ropogós.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fahéj, gluténmentes, keksz, tojásmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating