Fánk – extra diétás, gluténmentes
Fánk - extra diétás, gluténmentes
Hozzávalók
- 90 gramm Szafi Fitt diétás fánkpor
- 5-10 bio citrom reszelt héja
- 1 darab tojás M-es
- 3 darab M-es tojásfehérje
- 20 gramm víz
- szükség szerint bambuszliszt a nyújtáshoz
- étolaj a sütéshez
- ízlés szerint cukormentes lekvár a tálaláshoz
- ízlés szerint porrá őrölt édesítő a tálaláshoz
Instrukciók
- A fánkport elkeverjük a reszelt citromhéjjal.
- Egy tálba mérünk 20 gramm vizet, hozzáadunk 1 tojást, a 3 fehérjét, jól összekeverjük, majd apránként a fánkporhoz adagoljuk, és csomómentesre keverjük. 25 percig pihentetjük. Az idő letelte után egy lágy, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
- Bambuszliszttel megszórt deszkán alaposan átgyúrjuk, majd kiszaggatjuk. 5 darab fánk lesz belőle. Közepesen forró olajban, az első oldalt fedő alatt, oldalanként kb. 2,5 perc alatt megsütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felszívja.
- Porrá őrölt édesítővel meghintve, cukormentes lekvárral tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)