Sign In

Receptek

Fánk – extra diétás, gluténmentes

 

Fánk - extra diétás, gluténmentes

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 90 gramm Szafi Fitt diétás fánkpor
  • 5-10 bio citrom reszelt héja
  • 1 darab tojás M-es
  • 3 darab M-es tojásfehérje
  • 20 gramm víz
  • szükség szerint bambuszliszt a nyújtáshoz
  • étolaj a sütéshez
  • ízlés szerint cukormentes lekvár a tálaláshoz
  • ízlés szerint porrá őrölt édesítő a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • A fánkport elkeverjük a reszelt citromhéjjal.
  • Egy tálba mérünk 20 gramm vizet, hozzáadunk 1 tojást, a 3 fehérjét, jól összekeverjük, majd apránként a fánkporhoz adagoljuk, és csomómentesre keverjük. 25 percig pihentetjük. Az idő letelte után egy lágy, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
  • Bambuszliszttel megszórt deszkán alaposan átgyúrjuk, majd kiszaggatjuk. 5 darab fánk lesz belőle. Közepesen forró olajban, az első oldalt fedő alatt, oldalanként kb. 2,5 perc alatt megsütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felszívja.
  • Porrá őrölt édesítővel meghintve, cukormentes lekvárral tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó diétás, édes sütemény, fánk, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating