Sign In

Receptek

Fánk – Miklós’ Universal mix lisztből

 

Fánk - Miklós' Universal mix lisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 300 ml tej
  • 30 gramm friss élesztő
  • 2 darab tojássárgája
  • 20 gramm margarin vagy vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál rum

A sütéshez:

  • szükség szerint napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint lekvár

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), egy csipet sót és a rumot, végül pedig a felfuttatott élesztőt.
  • Jól összedolgozzuk, majd kb. fél óra hosszat kelesztjük szoba-hőmérsékleten. Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva. Mikor letelt az idő, megmelegítjük az olajat.
  • A fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az olajba, majd fedő alatt 1 percig sütjük, ezután megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc sütés következik fedő nélkül.
  • Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, majd porcukorral, lekvárral tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating