Sign In

Farsangi fánk

 

Farsangi fánk

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 80 gramm kristálycukor
  • 100 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 130 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
  • szükség szerint étolaj a sütéshez
  • ízlés szerint porcukor a szóráshoz

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint az aromát és a tejfölt (ne adjuk hozzá egyszerre az egészet), végül a lisztes keveréket is. Jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha kemény, hozzáadjuk a megmaradt tejfölt is. A tésztát kézzel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
  • Ezután lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk ki, majd bő, forró olajban kisütjük.
  • Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert elég nagyra nőnek, és nem fognak elférni.
  • Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating