Farsangi fánk
Farsangi fánk
Hozzávalók
- 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 80 gramm kristálycukor
- 100 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 130 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
- szükség szerint étolaj a sütéshez
- ízlés szerint porcukor a szóráshoz
Instrukciók
- Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
- Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint az aromát és a tejfölt (ne adjuk hozzá egyszerre az egészet), végül a lisztes keveréket is. Jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha kemény, hozzáadjuk a megmaradt tejfölt is. A tésztát kézzel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
- Ezután lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk ki, majd bő, forró olajban kisütjük.
- Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert elég nagyra nőnek, és nem fognak elférni.
- Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)