Sign In

Receptek

Fasírozott puffasztott kölessel

 

Fasírozott puffasztott kölessel

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 22 db

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm sertéslapocka darált
  • 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 darab tojás
  • 50 gramm puffasztott köles
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 50 gramm puffasztott köles
  • 50 ml étolaj a lekenéshez

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd kihűtjük. A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, a tojásokat, a puffasztott kölest, a sót, a fűszerpaprikát, a köményt, a borsot, jól összekeverjük, és pár percig állni hagyjuk, hogy a köles megszívhassa magát.
  • Utána félmaréknyi adagokat veszünk, tetszőleges alakúra formázzuk, lehet pogácsa, gombóc vagy hosszúkás, zsemlemorzsában (vagy puffasztott kölesben) meghempergetjük, sütőpapírral ellátott tepsire rakosgatjuk őket, olajjal lekenjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük.
  • Közepesen forró olajban is meg lehet sütni, de akkor zsemlemorzsában kell meghempergetni, mert a köles hamar megég. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fasírt, főétel, gluténmentes, köles

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating