Sign In

Receptek

Fehérboros almaleves

 

Fehérboros almaleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 6 darab alma savanykás
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 30 gramm vaj
  • 500 ml fehérbor vagy almabor
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 50 ml főzőtejszín
  • 1/2 mokkáskanál chilipehely

Instrukciók
 

  • Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a húsukat kisebb darabokra vágjuk, majd a citromlével, a sóval és a fahéjjal bő 500 ml vízben puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy bögrényit félreteszünk az almakockákból, a többit összeturmixoljuk.
  • A lisztet a vajon világosra pirítjuk, a borral felengedjük, majd az almapüréhez öntjük, és felforralva néhány perc alatt besűrítjük. A végén cukorral, citromlével és sóval ízesítjük.
  • Tálaláskor főzőtejszínnel díszítjük, és megszórjuk egy kevés chilipehellyel (elmaradhat, de érdemes egyszer kipróbálni, mert különlegessé teszi a levest). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó almaleves, fehérbor, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating