Fehérboros almaleves
Fehérboros almaleves
Hozzávalók
- 6 darab alma savanykás
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 darab citrom leve
- 1 evőkanál rizsliszt
- 30 gramm vaj
- 500 ml fehérbor vagy almabor
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 50 ml főzőtejszín
- 1/2 mokkáskanál chilipehely
Instrukciók
- Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a húsukat kisebb darabokra vágjuk, majd a citromlével, a sóval és a fahéjjal bő 500 ml vízben puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy bögrényit félreteszünk az almakockákból, a többit összeturmixoljuk.
- A lisztet a vajon világosra pirítjuk, a borral felengedjük, majd az almapüréhez öntjük, és felforralva néhány perc alatt besűrítjük. A végén cukorral, citromlével és sóval ízesítjük.
- Tálaláskor főzőtejszínnel díszítjük, és megszórjuk egy kevés chilipehellyel (elmaradhat, de érdemes egyszer kipróbálni, mert különlegessé teszi a levest).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)