Fejtett babos csirkecombok
Fejtett babos csirkecombok
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma nagy fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 darab csirke felső comb nagyobb
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 500 gramm fejtett bab (fagyasztott is jó)
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl (elmaradhat)
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a csirkecombokat, és mindkét oldalukat megpirítjuk. (Én kifiléztem a csirkecombokat, úgy tettem bele, a lehúzott bőrből és a csontokból mindig alaplét készítek.)
- Megszórjuk a fűszerpaprikával, átforgatjuk a húsokat rajta, majd rászórjuk a fejtett babot, és jól összekeverjük. Felöntjük kb. 400 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd a babra öntjük. Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)