Sign In

Flamingó szelet

 

Flamingó szelet

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Schar mix C
  • 150 gramm Schar mix B
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 darab tojás
  • 10 gramm szalalkáli
  • 1 darab császárkörte vagy vérnarancs aroma
  • 200 ml tej

A krémhez:

  • 200 gramm margarin
  • 250 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 600 ml tej

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. Én a tésztalapokat sütőpapíron szoktam kinyújtani, méretre vágom, és a papírral együtt teszem a sütőlapra, vagy egy felfordított tepsi hátlapjára.
  • A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
  • A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul, és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!
  • A tetejét ízlésünknek megfelelően díszíthetjük. Én olvasztott csokit csorgattam rá, és színes cukorral szórtam meg.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó császárkörte, édes sütemény, gluténmentes, vérnarancs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating