Sign In

Receptek

Fokhagymás-fűszervajas kenyér

 

Fokhagymás-fűszervajas kenyér

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 9 kocka

Hozzávalók
  

  • 110 gramm vaj
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál szárított petrezselyem
  • 320 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 12 gramm sütőpor
  • 1,5 teáskanál
  • 450 gramm natúr joghurt
  • 50-60 ml víz ha szükséges, függ a joghurt sűrűségétől

Instrukciók
 

  • A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a fokhagymaport és 1 teáskanál petrezselymet, majd a 3/4 részét egy kisebb tepsibe (20x25 cm) vagy jénai tálba öntjük.
  • A lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral, sóval, a maradék petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a joghurtot, és összegyúrjuk. Ha sűrűbb joghurtot használtunk, egy kevés vizet még adjunk hozzá, hogy egy nagyon könnyen gyúrható, puha, kicsit ragacsos tésztát kapjunk, amit olajos kézzel nagyon jól lehet kezelni.
  • A tésztát beletesszük a tepsibe, kézzel széthúzogatjuk-nyújtogatjuk, majd a maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk. Éles késsel tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk, de nem kell a tepsi aljáig bevágni, csak a tészta feléig.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy a vajat teljesen fel tudja szívni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fokhagyma, fűszeres, fűszervaj, gluténmentes, kenyér, pékáru, vajas

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating