Sign In

Receptek

Fokhagymás gombatokány

 

Fokhagymás gombatokány

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm csiperkegomba
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál citromlé

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát és pár percig kicsit erősebb lángon együtt pirítjuk, majd egy kevés vizet adunk hozzá.
  • Megsózzuk, az ételízesítővel, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd kis lángon, lefedve 10-15 percig pároljuk. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, egy kevés vízzel hígítjuk, a gombára öntjük és besűrítjük vele.
  • A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és egy kevés citromlével ízesítjük. Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, fokhagyma, gluténmentes, gomba

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating