Fokhagymás gombatokány
Fokhagymás gombatokány
Hozzávalók
- 1000 gramm csiperkegomba
- 1 darab vöröshagyma
- 4-5 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál citromlé
Instrukciók
- A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát és pár percig kicsit erősebb lángon együtt pirítjuk, majd egy kevés vizet adunk hozzá.
- Megsózzuk, az ételízesítővel, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd kis lángon, lefedve 10-15 percig pároljuk. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, egy kevés vízzel hígítjuk, a gombára öntjük és besűrítjük vele.
- A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és egy kevés citromlével ízesítjük. Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)