Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma közepes fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 500 gramm csirkemellfilé vagy combfilé
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 200 ml főzőtejszín
- 1 teáskanál rizsliszt
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1 percig még együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet, és kevergetve, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk.
- Amikor a hús kifehéredett, meghintjük a liszttel, és kevergetés közben felöntjük a tejszínnel. Megsózzuk, megszórjuk az oregánóval, majd pár perc alatt besűrítjük a mártást (a rizslisztest kicsit tovább kell főzni, hogy állás után ne híguljon fel).
- Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)