Sign In

Receptek

Fordított ananásztorta

 

Fordított ananásztorta

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A karamellhez:

  • 20 gramm vaj
  • 80 gramm nádcukor

A tésztához:

  • 400 gramm ananász körszelet
  • 150 gramm vaj
  • 250 gramm Miklós' Universal mix
  • 100 ml tej
  • 6 gramm sütőpor
  • 3 darab tojás
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 100 gramm cukor

Instrukciók
 

  • Kivágunk sütőpapírból egy 28 cm-es átmérőjű kört, és egy kapcsos tortaforma aljába tesszük. A forma oldalát kivajazzuk. meglisztezzük.
  • Ha konzerv ananászt használunk, szárítsuk le alaposan a szeleteket konyhai papírtörlővel.
  • Elkészítjük a karamellt: egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a nádcukrot. Karamellizáljuk a cukrot a vajjal, de vigyázva, mert könnyen megég.
  • A karamellt a sütőpapírra öntjük, szétterítjük rajta. Ráfektetjük az ananászszeleteket. A megmaradt szeleteket apró kockára vágjuk és félretesszük.
  • Elkészítjük a tésztát: egy tálban habosra keverjük a cukrot a puha vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Apránként hozzáadjuk a sütőporral és vaníliás cukorral összekevert lisztet, majd a tejet.
  • Ha konzerv ananászt használunk, a tej helyett hozzáadhatjuk az ananászlét. Végül belekeverjük a kockára vágott ananászdarabokat.
  • A masszát az ananászszeletekre öntjük a tortaformába, és elegyengetjük a tetejét. 180 C-ra előmelegített sütőben sütjük 60 percet. Az idő letelte után kivesszük a sütőből, egy tálra fordítjuk a tortát, és azonnal lehúzzuk a sütőpapírt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó ananász, gluténmentes, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating