Francia cukkinitorta
Francia cukkinitorta
Hozzávalók
- 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 30 gramm gluténmentes zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 20 gramm reszelt parmezán sajt
- 6 darab tojás
- 80 ml natúr joghurt
- 80 ml olívaolaj
- 50 gramm kecskesajt
- 50 gramm fekete olajbogyó durvára aprítva
- 250 gramm cukkini
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem finomra aprítva
- 1 darab kápia paprika apró kockákra vágva
- 30 gramm reszelt sajt a tetejére
- 1 evőkanál olívaolaj a formát kikenni
Instrukciók
- A sütőt gyújtsuk be, a gyűrűformát kenjük ki kevés olajjal. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot és a parmezán sajtot.
- Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot és az olajat, keverjük simára. Öntsük a lisztkeverékhez, és éppen csak forgassuk össze.
- Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt, lecsöpögtetett cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
- Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot. Süssük szép pirosra 180 fokon, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)