Sign In

Receptek

Francia cukkinitorta

 

Francia cukkinitorta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények, Torta receptek
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 30 gramm gluténmentes zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 20 gramm reszelt parmezán sajt
  • 6 darab tojás
  • 80 ml natúr joghurt
  • 80 ml olívaolaj
  • 50 gramm kecskesajt
  • 50 gramm fekete olajbogyó durvára aprítva
  • 250 gramm cukkini
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem finomra aprítva
  • 1 darab kápia paprika apró kockákra vágva
  • 30 gramm reszelt sajt a tetejére
  • 1 evőkanál olívaolaj a formát kikenni

Instrukciók
 

  • A sütőt gyújtsuk be, a gyűrűformát kenjük ki kevés olajjal. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot és a parmezán sajtot.
  • Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot és az olajat, keverjük simára. Öntsük a lisztkeverékhez, és éppen csak forgassuk össze.
  • Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt, lecsöpögtetett cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
  • Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot. Süssük szép pirosra 180 fokon, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, sós sütemény, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating