Sign In

Receptek

Fűszeres ribiszkeleves

 

Fűszeres ribiszkeleves

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm ribiszke
  • 5 evőkanál cukor
  • 1-2 darab bormentalevél
  • 1-2 darab citromfűlevél
  • 1/2 mokkáskanál ánizsmag
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín

Instrukciók
 

  • A ribiszkét megmossuk, leszemezzük, lábasba tesszük, 600 ml vízzel, a cukorral és a fűszerekkel 2-3 percig főzzük.
  • A lisztet a tejszínnel, és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd egy merőkanálnyi forró levest öntünk hozzá, és ezzel sűrítjük be, néhány percnyi forralással. Hidegen és langyosan egyaránt kitűnő.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fűszeres, gluténmentes, gyümölcs, leves, ribiszke, ribizli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating