Fűszeres ribiszkeleves
Fűszeres ribiszkeleves
Hozzávalók
- 500 gramm ribiszke
- 5 evőkanál cukor
- 1-2 darab bormentalevél
- 1-2 darab citromfűlevél
- 1/2 mokkáskanál ánizsmag
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
Instrukciók
- A ribiszkét megmossuk, leszemezzük, lábasba tesszük, 600 ml vízzel, a cukorral és a fűszerekkel 2-3 percig főzzük.
- A lisztet a tejszínnel, és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd egy merőkanálnyi forró levest öntünk hozzá, és ezzel sűrítjük be, néhány percnyi forralással. Hidegen és langyosan egyaránt kitűnő.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)