Galuska bolognai módra
Galuska bolognai módra
Hozzávalók
A nokedlihoz:
- 300 gramm kukoricaliszt vagy rizsliszt
- 3 darab tojás
- 200 ml víz
- 1 teáskanál só
A raguhoz:
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 250 gramm csiperkegomba
- 250 gramm párizsi
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál bazsalikom friss még jobb
- 100 gramm paradicsompüré
- 1 mokkáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál cukor
- 100 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A lisztet összekeverjük a tojásokkal, sóval és a vízzel, majd lobogó sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, pár csepp olajjal meglocsoljuk, és félretesszük.
- A raguhoz, a nem túl apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, kicsit együtt pirítjuk, majd következik a kisebb kockákra vagy csíkokra vágott parizer, pár percig még együtt pirítva.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, a cukrot, egy kevés vízzel hígítjuk (kb. 50 ml), belemorzsoljuk a fűszereket, és éppen csak 1-2 percig főzzük.
- Tálaláskor a galuskát a raguval leöntjük, a reszelt sajttal megszórjuk. Ha nagyon kihűlt a galuska, néhány perc alatt a sütőben vagy mikróban átmelegítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)