Sign In

Receptek

Gesztenyekrémes kocka – gluténmentes

Gesztenyekrémes kocka – gluténmentes

gesztenyekrémes kocka gluténmentes recept mentes-magazin
Gesztenyekrémes kocka – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Azoknak ajánlom, akiknek van türelmük, mert nem egyszerű, de nem is lehetetlen! Óvatosan kell bánni a tésztalapokkal, mert igen törékenyek, de megéri a fáradságot, mert finomabb, mint a búzalisztes! 🙂

gesztenyekrémes kocka gluténmentes recept mentes-magazin

Gesztenyekrémes kocka - gluténmentes

Azoknak ajánlom, akiknek van türelmük, mert nem egyszerű, de nem is lehetetlen! Óvatosan kell bánni a tésztalapokkal, mert igen törékenyek, de megéri a fáradságot, mert finomabb, mint a búzalisztes! 🙂
Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 350 gramm rizsliszt
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 150 gramm Rama margarin
  • 100 gramm porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 60-70 ml tej
  • 10 gramm szalalkáli
  • 2-3 evőkanál étolaj

A krémhez:

  • 500 ml tej
  • 40 gramm vaníliás pudingpor
  • 200 gramm Rama margarin
  • 200 gramm porcukor
  • 50 ml rum aroma is jó
  • 150 gramm natúr fagyasztott gesztenyemassza

A tetejére:

  • 200 gramm natúr fagyasztott gesztenyemassza
  • 100 ml habtejszín
  • 24 darab meggybefőtt

Instrukciók
 

  • A lisztet és az útifűmaghéjat elmorzsoljuk a margarinnal, majd összedolgozzuk a tojással és a tejben elkevert szalalkálival. Könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
  • Pár percig pihenni hagyjuk, majd négy részre osztjuk, és egy étolajjal vékonyan megkent sütőpapíron 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Egy 20x30cm-es téglalapot kell kapnunk. Ha nagyon törne a tészta, olajjal egy kicsit kenjük le.
  • A sütőpapírral együtt helyezzük a sütőlapra, és kb. 10 perc alatt süssük meg. Akkor jó, amikor a széle elkezd pirulni. A kisült tésztát hagyjuk a papíron kihűlni, és lehetőleg minél kevesebbet mozgassuk, mert elég törékeny.
  • Ha kisült mind a 4 lap, elkészítjük a krémet. A pudingot főzzük sűrűre néhány perc alatt a tejjel, majd hűtsük ki. A margarint keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt vaníliás pudingot és a rummal összekevert, áttört gesztenyemasszát.
  • A krémet a lapok közé töltjük, óvatosan lecsúsztatva a sütőpapírról, egymásra rétegezzük, és a felső lapot is megkenjük egy kevés krémmel. Ha véletlenül eltörne egy lap, nem kell pánikba esni, simán össze kell illeszteni, nem fog látszani.
  • Másnapig hideg helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd ráreszeljük a gesztenyemasszát, és kidíszítjük a habbá vert tejszínnel és meggyszemekkel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gesztenye, gluténmentes, kocka, krémes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating