Sign In

Receptek

Gesztenyés hókifli

 

Gesztenyés hókifli

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 270 gramm rizsliszt
  • 15 gramm útifűmaghéj
  • 150 ml víz
  • 120 gramm Rama margarin
  • 50 gramm porcukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 ml joghurt
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 darab bio citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 200 gramm gesztenyemassza natúr, fagyasztott
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 10 ml rumaroma
  • 20 gramm Rama margarin
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1/4 mokkáskanál

A lekenéshez:

  • 3-4 evőkanál tej

A szóráshoz:

  • 2-3 evőkanál darált dió

A tetejére:

  • 2 evőkanál vaníliás porcukor

Instrukciók
 

  • Az útifűmaghéjat áztassuk be a vízbe. A lisztet keverjük össze a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, morzsoljuk el benne a margarint, gyúrjuk hozzá a közben megkocsonyásodott útifűmaghéjat, és annyi joghurtot, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Osszuk kétfelé, takarjuk be a gombócokat egy műanyag zacskóba, és tegyük be a hűtőbe 60 percre.
  • Közben készítsük el a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót keverjük habosra a porcukorral. A felengedett gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy törjük össze villával jó alaposan, majd keverjük hozzá a vajas krémet és rumaromát.
  • A hűtőből vegyük ki az egyik gombócot, lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki 3-4 mm-es vastagságúra, szaggassunk 7 cm-es átmérőjű köröket, a körök egyik felére tegyünk fél teáskanálnyi gesztenyét, kicsit kenjük szét, tekerjük fel, majd kicsit meghajlítva, formázzuk kiflivé.
  • A leeső tésztadarabokat gyúrjuk hozzá a másik gombóchoz, és ugyanígy készítsük el. A kifliket tegyük sütőlemezre, a tetejüket kenjük meg a tejjel, szórjuk meg a darált dióval, és 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
  • Amikor megsültek, még melegen szórjuk meg a vaníliás porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gesztenye, gesztenyés, gluténmentes, hókifli, tojásmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating