Gesztenyés hókifli
Gesztenyés hókifli
Hozzávalók
- 270 gramm rizsliszt
- 15 gramm útifűmaghéj
- 150 ml víz
- 120 gramm Rama margarin
- 50 gramm porcukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 100 ml joghurt
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 darab bio citrom reszelt héja
Töltelék:
- 200 gramm gesztenyemassza natúr, fagyasztott
- 1-2 evőkanál porcukor
- 10 ml rumaroma
- 20 gramm Rama margarin
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/4 mokkáskanál só
A lekenéshez:
- 3-4 evőkanál tej
A szóráshoz:
- 2-3 evőkanál darált dió
A tetejére:
- 2 evőkanál vaníliás porcukor
Instrukciók
- Az útifűmaghéjat áztassuk be a vízbe. A lisztet keverjük össze a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, morzsoljuk el benne a margarint, gyúrjuk hozzá a közben megkocsonyásodott útifűmaghéjat, és annyi joghurtot, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Osszuk kétfelé, takarjuk be a gombócokat egy műanyag zacskóba, és tegyük be a hűtőbe 60 percre.
- Közben készítsük el a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót keverjük habosra a porcukorral. A felengedett gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy törjük össze villával jó alaposan, majd keverjük hozzá a vajas krémet és rumaromát.
- A hűtőből vegyük ki az egyik gombócot, lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki 3-4 mm-es vastagságúra, szaggassunk 7 cm-es átmérőjű köröket, a körök egyik felére tegyünk fél teáskanálnyi gesztenyét, kicsit kenjük szét, tekerjük fel, majd kicsit meghajlítva, formázzuk kiflivé.
- A leeső tésztadarabokat gyúrjuk hozzá a másik gombóchoz, és ugyanígy készítsük el. A kifliket tegyük sütőlemezre, a tetejüket kenjük meg a tejjel, szórjuk meg a darált dióval, és 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
- Amikor megsültek, még melegen szórjuk meg a vaníliás porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)