Sign In

Receptek

Gesztenyés palacsinta

Gesztenyés palacsinta

Esetleg készíthetünk hozzá egy finom, csokis-gesztenyés-tejszínes sodót is! Nekem már nem volt annyi időm 🙂

Gesztenyés palacsinta Gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes gesztenyés palacsinta

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 darab

Hozzávalók
  

  • 85 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 15 gramm kakaópor
  • 1 darab tojás
  • 150 ml tej
  • 75 ml ásványvíz
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál olaj a tésztába
  • 3 evőkanál olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 150 gramm gesztenyemassza
  • 50 gramm natúr krémsajt mascarpone vagy tejszínhab
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál rum vagy aroma

Instrukciók
 

  • A tésztához a lisztet, a sót és a kakaóport egy tálba szórjuk, a tojást beleütjük, a tejjel simára keverjük, ezután hígítjuk az ásványvízzel, majd hozzáöntjük az olajat. 15 percig pihentetjük, majd 6-7 palacsintát sütünk belőle.
  • A töltelékhez a gesztenyemasszát a krémsajttal, a tejjel és a rummal habosra keverjük, ha nem elég édes, egy kis édesítővel is, és a még meleg palacsintákba töltjük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gesztenye, gluténmentes, palacsinta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük