Sign In

Receptek

Gesztenyével töltött csirkecomb

 

Gesztenyével töltött csirkecomb

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 6 darab egész csirkecomb
  • 1 teáskanál

A töltelékhez:

  • 250 gramm gesztenyemassza natúr, fagyasztott
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2-3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 140 gramm darált sertéshús
  • 1 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 18-20 darab aszalt szilva mag nélküli
  • 6 evőkanál napraforgóolaj

Az aszalt szilva mártáshoz:

  • 500 gramm aszalt szilva kimagozott
  • 2 teáskanál cukor
  • 200 ml édes vörösbor
  • 10 gramm vaj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

Instrukciók
 

  • A csirkecombokat megmossuk, megtörölgetjük, a felső combból eltávolítjuk a csontot, kicsit besózzuk, félretesszük.
  • A gesztenyemasszát villával összetörjük, majd összekeverjük a darált hússal tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel.
  • Ezt a tölteléket a csont helyére töltjük, a közepébe teszünk 2-3 szem aszalt szilvát, és hústűvel összetűzzük.
  • A csirkecombokat tepsibe tesszük, az olajjal meglocsoljuk, egy kevés vizet öntünk alá, és 180 C fokra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük kb. 45 percig, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a combokat a szafttal, megfordítjuk őket, és addig sütjük fólia nélkül, amíg meg nem pirulnak (kb. 20 perc). Közben többször meglocsoljuk az olajos lével.
  • Az aszaltszilva-mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, felöntjük 50 ml vízzel, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Ekkor beletesszük a szilvát, ráöntjük a bort, fűszerezzük, és a szilva állagától függően addig főzzük, amíg a szilvák kicsit megpuhulnak.
  • Párolt rizzsel és a borban párolt aszalt szilvával kínáljuk (ennek hiányában nagyon finom szilvalekvárral is). Hidegen is, melegen is egyaránt finom. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkecomb, csirkehús, főétel, gesztenye, gesztenyés, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating