Glutén- tojás- tejmentes Amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből
Nagyon egyszerű az elkészítése, csak össze kell keverni a lisztet és a vizet, és már süthetjük is! 🙂
Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből
Hozzávalók
- 200 gramm Mimen Gofri - Amerikai palacsinta lisztkeverék
- 1/4 mokkáskanál só
- 1 teáskanál vaníliás cukor vaníliás édesítő
- 500 ml víz
- 50 ml étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- 20 gramm vanília ízű pudingpor
- 300 ml kókusztej
- 2 evőkanál cukor édesítő
- 1/4 mokkáskanál só
- 1/2 darab gránátalma magjai
Instrukciók
- Egy mélyebb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, majd apránként a vizet, miközben egy kézi habverővel kevergetjük.
- A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, belemerünk egy keveset a masszából, a merőkanál aljával egy kicsit szétkenjük, mert a massza sűrűbb, mint a normál palacsintatészta. Aztán türelmesen várunk, hogy alaposan átsüljön, különben elég nehéz lesz megfordítani.
- Amikor már nagyjából átsült (akkor jó, ha meglazítva a szélét, a palacsinta magától csúszkál a serpenyőben), megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
- Én először kisebbekkel próbálkoztam, de aztán bátorságra kaptam, és egész nagy palacsintákat is sikerült könnyedén átfordítani. Nagyon jóízű, puha palacsinták lettek.
- A tálaláshoz a vaníliapudingot összekevertem az édesítővel, a sóval, és felfőztem a kókusztejjel. Ezzel a sodóval és a gránátalmamagokkal tálaltam.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)