Sign In

Félbarna kenyér

 

Félbarna kenyér

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Schar Brot mix Dunkel liszt
  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 6 gramm
  • 13 gramm friss élesztő vagy 3,5 gramm szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 30 gramm étolaj
  • 150 ml tej vagy víz
  • 120-130 ml víz

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos vízzel és 5 gramm cukorral. A robotgép táljába mérjük a liszteket, a sót és az útifűmaghéjat, apránként hozzáadjuk az élesztős vizet, a maradék langyos vizet, és a végén az olajat.
  • A géppel alaposan bedagasztjuk, majd a tésztát egy olajazott, rizsliszttel beszórt jénai tálba, vagy sütőformába tesszük, a tetejét olajos kézzel elegyengetjük, néhány helyen éles késsel bevágjuk, majd betesszük az 50 C-os sütőbe kelni. Kb. 40 perc alatt a duplájára kel.
  • Ekkor kivesszük, olajjal lekenjük, visszatesszük a sütőbe, közben a hőt 180 C-ra állítjuk, és kb. 50 perc alatt megsütjük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó félbarna, gluténmentes, kenyér, pékáru

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating