Sign In

Receptek

Padlizsánkrémleves

Padlizsánkrémleves

 

Padlizsánkrémleves

Hidegen és melegen egyaránt finom, aki pikánsabban szereti, tehet hozzá több citromlevet, és tálaláskor megszórhatja egy kevés chilipehellyel 🙂
Kategória Leves receptek
Mennyiség 5

Hozzávalók
  

  • 70 dekagram padlizsán
  • 6 deciliter tej
  • 2 teáskanál
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 deciliter főzőtejszín

Instrukciók
 

  • A padlizsánokat megmossuk, leszárítjuk, a végét levágjuk. A sütőrácsra alufóliát terítünk, rátesszük a padlizsánokat, és 210 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját, és egy közepes fazékba tesszük. Hozzáöntjük a tejet, és botmixerrel krémesre keverjük.
  • Meggyújtjuk alatta a tüzet, felforraljuk, közben sózzuk, ízesítjük a sóval, cukorral, citromlével, fűszerezzük a borsikafűvel, a bazsalikommal és a fokhagymakrémmel. Miután felforrt, mérsékeljük alatta a tüzet, és 10 percig főzzük kis lángon, az utolsó néhány percben a főzőtejszínt is hozzákeverjük.
Kulcsszó krémleves, leves, padlizsán

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating