Padlizsánkrémleves
Padlizsánkrémleves
Hidegen és melegen egyaránt finom, aki pikánsabban szereti, tehet hozzá több citromlevet, és tálaláskor megszórhatja egy kevés chilipehellyel 🙂
Hozzávalók
- 70 dekagram padlizsán
- 6 deciliter tej
- 2 teáskanál só
- 3-4 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 2 deciliter főzőtejszín
Instrukciók
- A padlizsánokat megmossuk, leszárítjuk, a végét levágjuk. A sütőrácsra alufóliát terítünk, rátesszük a padlizsánokat, és 210 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját, és egy közepes fazékba tesszük. Hozzáöntjük a tejet, és botmixerrel krémesre keverjük.
- Meggyújtjuk alatta a tüzet, felforraljuk, közben sózzuk, ízesítjük a sóval, cukorral, citromlével, fűszerezzük a borsikafűvel, a bazsalikommal és a fokhagymakrémmel. Miután felforrt, mérsékeljük alatta a tüzet, és 10 percig főzzük kis lángon, az utolsó néhány percben a főzőtejszínt is hozzákeverjük.