Sign In

Receptek

Gluténmentes ropi

 

Ropi

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 60 gramm kókuszzsír
  • 80 gramm natúr joghurt
  • 120 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A tetejére:

  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint fokhagymapor
  • ízlés szerint dekorsó
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint szezámmag

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat (először a nedveset, aztán a szárazat hozzáadva) alaposan elkeverjük.
  • Habzsákba töltjük, és a legvékonyabb nyomófejjel ropiformákat nyomunk a sütőpapíros tepsire.
  • Megszórjuk dekorsóval (szezámmaggal vagy köménymaggal), és 180 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra, enyhén rózsaszínre sütjük. Ha pirospaprikát teszünk bele, akkor hamarabb pirul, hiszen a massza eleve rózsaszín.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, ropi, ropogós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating