Gluténmentes ropi
Ropi
Hozzávalók
- 60 gramm kókuszzsír
- 80 gramm natúr joghurt
- 120 gramm Miklós' Universal mix
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál sütőpor
A tetejére:
- ízlés szerint fűszerpaprika
- ízlés szerint fokhagymapor
- ízlés szerint dekorsó
- ízlés szerint köménymag
- ízlés szerint szezámmag
Instrukciók
- A hozzávalókat (először a nedveset, aztán a szárazat hozzáadva) alaposan elkeverjük.
- Habzsákba töltjük, és a legvékonyabb nyomófejjel ropiformákat nyomunk a sütőpapíros tepsire.
- Megszórjuk dekorsóval (szezámmaggal vagy köménymaggal), és 180 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra, enyhén rózsaszínre sütjük. Ha pirospaprikát teszünk bele, akkor hamarabb pirul, hiszen a massza eleve rózsaszín.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)