Sign In

Sós keksz

 

Sós keksz

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 80 gramm margarin
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 100 ml tejföl
  • 1,5 teáskanál

A tetejére:

  • 1 darab tojásfehérje

Magok:

  • ízlés szerint szezámmag
  • ízlés szerint lenmag
  • ízlés szerint napraforgómag

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, rugalmas, félkemény tésztát kell kapnunk.
  • Vékonyra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, vagy pizza-szeletelővel tetszőleges formára vágjuk.
  • A tojásfehérjét megsózzuk, kicsit villával felverjük és megkenjük a kekszek tetejét, végül a magokkal megszórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, keksz, sós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating