Sós keksz
Sós keksz
Hozzávalók
- 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 80 gramm margarin
- 2 darab tojássárgája
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 100 ml tejföl
- 1,5 teáskanál só
A tetejére:
- 1 darab tojásfehérje
Magok:
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint lenmag
- ízlés szerint napraforgómag
Instrukciók
- A hozzávalókat összegyúrjuk, rugalmas, félkemény tésztát kell kapnunk.
- Vékonyra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, vagy pizza-szeletelővel tetszőleges formára vágjuk.
- A tojásfehérjét megsózzuk, kicsit villával felverjük és megkenjük a kekszek tetejét, végül a magokkal megszórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)