Sign In

Receptek

Gluténmentes diós kocka

Gluténmentes diós kocka

diós kocka gluténmentes recept mentes magazin
Diós-kocka gluténmentes recept – Mentes Magazin

Nagyon egyszerű, de nagyon finom süti, és még egy nagy előnye, hogy nem tartalmaz lisztet! 🙂

diós kocka gluténmentes recept mentes magazin

Diós kocka - gluténmentes

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Eszközök

  • tepsi 25x30 cm

Hozzávalók
  

  • 8 darab tojás
  • 200 gramm cukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 250 gramm darált dió
  • 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

A tepsi (25x30 cm) kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj

A tálaláshoz:

  • 24 darab fél diógerezd
  • 100 gramm sárgabaracklekvár

Instrukciók
 

  • A tojások sárgáját a cukor felével és a sóval fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a darált diót és a zsemlemorzsát.
  • A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  • A habot részletekben a sűrű diós masszához keverjük. Először keverhetjük erőteljesebben, amíg egy kicsit lazább lesz az állaga, aztán már óvatosabban, hogy ne törjük össze a habot.
  • A masszát simítsuk egy nagyobb, vajjal kikent tepsibe, a tetejét igazítsuk egyenesre, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük meg.
  • Közben a diógerezdeket kicsit pirítsuk meg, a lekvárt, ha túl sűrű, egy kevés vízzel főzzük fel, hogy folyós állagú legyen, de hagyjunk egy keveset eredeti állapotban.
  • Miután a tészta megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd vágjuk fel kockákra, a kockák tetejére tegyünk egy kiskanálnyi sűrűbb lekvárt, ennek a tetejére a diógerezdet.
  • Tálaláskor öntsük körbe a felhígított baracklekvárral. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, gluténmentes, lekvár

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating