Sign In

Receptek

Diós-kókuszos-almás kevert gluténmentes

Diós-kókuszos-almás kevert gluténmentes

diós kókuszos almás kevert recept gluténmentes mentesmagazin
diós kókuszos almás kevert recept gluténmentes mentesmagazin

Nagyon finom, pihe-puha, az almától szaftos süti, és nem szárad ki másnapra sem!

diós kókuszos almás kevert recept gluténmentes mentesmagazin

Gluténmentes Diós-kókuszos-almás kevert

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Rama margarin
  • 150 gramm kristálycukor
  • 3 darab tojás
  • 70 gramm kókuszreszelék
  • 140 gramm rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 ml tej
  • 2 darab nagyobb alma

A tetejére:

  • 2 evőkanál barnacukor
  • 60 gramm durvára aprított dió

A sütőforma kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

Instrukciók
 

  • A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, jól eldolgozzuk a robotgéppel.
  • Ezután adjuk hozzá a sütőporral, sóval, kókuszreszelékkel összekevert lisztet, és szép simára keverjük.
  • A viszonylag sűrű masszához öntjük a tejet, ezzel is jól összekeverjük.
  • Ekkor leállítjuk a robotgépet, és fakanállal belekeverjük a meghámozott, kisebb kockákra vágott (nem reszelt!) almát.
  • A masszát egy 24 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt kapcsos tortaformába kanalazzuk, a tetejét egyenesre igazítjuk, és megszórjuk a cukorral, és a durvára vágott dióval.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 190°C-on süssük.
  • Miután kihűlt, levesszük a tortaforma peremét, és szeleteljük. Másnap még finomabb. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, dió, gluténmentes, kevert süti

————–
12 szelet
70 perc
————–
15 dkg Rama margarin
15 dkg kristálycukor
3 db tojás
7 dkg kókuszreszelék
14 dkg rizsliszt
6 gr sütőpor
1/2 kk só
1 dl tej
2 db nagyobb alma
A tetejére:
2 ek barna cukor
6 dkg durvára aprított dió
A sütőforma kikenéséhez:
1 tk vaj
2 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)
————–
1. lépés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, jól eldolgozzuk a robotgéppel. Ezután adjuk hozzá a sütőporral, sóval, kókuszreszelékkel összekevert lisztet, és szép simára keverjük. A viszonylag sűrű masszához öntjük a tejet, ezzel is jól összekeverjük.
2. lépés:
Ekkor leállítjuk a robotgépet, és fakanállal belekeverjük a meghámozott, kisebb kockákra vágott (nem reszelt!) almát.
3. lépés:
A masszát egy 24 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt kapcsos tortaformába kanalazzuk, a tetejét egyenesre igazítjuk, és megszórjuk a cukorral, és a durvára vágott dióval. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 190 C fokon süssük. Miután kihűlt, levesszük a tortaforma peremét, és szeleteljük. Másnap még finomabb.

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating