Gombás csirkezúza
Gombás csirkezúza
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma nagy fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 gramm csirkezúza
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 250 gramm csiperkegomba
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A megtisztított, megmosott zúzát kisebb darabokra vágjuk, a hagymás olajra szórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 200 ml vízzel. Miután felforrt, lefedjük, és kis lángon, néha a vizet pótolva, puhára pároljuk.
- Amikor a zúza megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, és 10 perc alatt megpároljuk.
- Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd a zúzához öntjük, pár perc alatt besűrítjük, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
- Párolt rizzsel vagy nokedlivel kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)