Sign In

Receptek

Gombás csirkezúza

 

Gombás csirkezúza

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma nagy fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm csirkezúza
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A megtisztított, megmosott zúzát kisebb darabokra vágjuk, a hagymás olajra szórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 200 ml vízzel. Miután felforrt, lefedjük, és kis lángon, néha a vizet pótolva, puhára pároljuk.
  • Amikor a zúza megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, és 10 perc alatt megpároljuk.
  • Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd a zúzához öntjük, pár perc alatt besűrítjük, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • Párolt rizzsel vagy nokedlivel kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, főétel, gluténmentes, gomba

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating