Gombás-hagymás csirkemáj
Gombás-hagymás csirkemáj
Hozzávalók
- 500 gramm csirkemáj
- 500 gramm csiperkegomba
- 2 evőkanál rizsliszt
- 50 ml olaj
- 2 teáskanál só
- 1 mk őrölt fekete bors
- 2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 2 darab babérlevél
- 100 ml húsleves ételízesítőből is jó
Instrukciók
- A csirkemájat megmossuk, az inas, eres részeket kivágjuk, és 2-3 darabra elvágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd nem túl vékonyra felszeleteljük. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel, szintén nem túl vékonyra.
- A májdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben.
- Az olajat forrósítsuk fel, és a májat süssük elő benne pár pillanat alatt, majd tegyük át egy tepsibe.
- A visszamaradt olajban pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a majoránnával, és együtt pároljuk pár percig.
- Ezután kanalazzuk rá a gombás-hagymás ragut a májra, tegyük hozzá a babérlevelet, öntsük fel a húslevessel, majd borítsuk be a tepsit alufóliával.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és nélküle süssük további 15-20 percig.
- Tetszőleges körettel tálaljuk, én most petrezselymes újburgonyát készítettem hozzá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)