Sign In

Receptek

Gombás-paradicsomos rizstészta

 

Gombás-paradicsomos rizstészta

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm rizstészta (jelölten gluténmentes)
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 darab hámozott konzerv paradicsom (hagymás-fokhagymás)
  • 100 gramm reszelt, füstölt sajt

Instrukciók
 

  • A tésztát lobogó, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Amikor jól lecsöpögött, visszatesszük a fazékba, és pár csepp olajjal jól összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.
  • Amíg a víz felforr, és a tészta megfő, a megtisztított, felaprított gombát 3 ek olajon néhány perc alatt megpároljuk.
  • A vége felé sózzuk, borsozzuk, a petrezselyemmel fűszerezzük, majd hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, és 2-3 percig főzzük.
  • Amikor a gombás szósz is készen van, a tésztát kicsit megmelegítjük, és vagy összekeverjük a szósszal, vagy tányérra halmozzuk, rámerjük a szószt, és a tetejét meghintjük reszelt sajttal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, paradicsom, rizstészta, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating