Sign In

Receptek

Gombás puliszka

 

Gombás puliszka

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre

Hozzávalók
  

A puliszkához:

  • 130 gramm kukoricadara (jelölten gluténmentes)
  • 500 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

A gombás raguhoz:

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 250 gramm csiperkegomba (fele lehet vargányagomba)
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál vaj a tál kikenéséhez
  • 2 evőkanál napraforgóolaj a galuskák szaggatásához

A tetejére:

  • 200 ml tejföl
  • 50 gramm reszelt trappista sajt

Instrukciók
 

  • A vizet a sóval felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, megborsozzuk, majd sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és pihenni hagyjuk, amíg a gombás ragut elkészítjük.
  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a szintén felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát is.
  • Miután a ragu leve kellőképpen besűrűsödött, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • Egy tűzálló tálat kivajazunk, a puliszka felét olajba mártott kisebb kanállal a tálba szaggatjuk, rákanalazzuk a ragu és a tejföl felét, majd a maradék puliszkát szintén rászaggatjuk, erre jön a ragu és a tejföl.
  • A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, puliszka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating