Sign In

Receptek

Gombás tekercs

 

Gombás tekercs

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 50 gramm vaj
  • 50 gramm Miklós' Universal mix
  • 300 ml forró tej
  • 4 darab tojás
  • 2 darab közepes cukkini
  • 50 gramm reszelt parmezán sajt
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 100 gramm főtt rizs
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 100 gramm félzsíros tehéntúró vagy ricotta
  • 150 gramm csiperkegomba
  • 50 gramm szárított vargánya gomba
  • 1 darab kisebb fej hagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem aprítva
  • 80 gramm reszelt trappista sajt
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A tészta: A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe, és félretesszük, ez a töltelékbe fog kelleni.
  • A cukkinit lereszeljük nagy lyukú reszelőn, picit besózzuk, félretesszük.
  • A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, állandó kevergetés mellett (én kézi habverővel szoktam). Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  • Szétválasztjuk a tojássárgájákat a fehérjétől, a sárgájákat hozzákeverjük a kihűlt besamelhez, kicsit kinyomkodjuk a cukkini levét, majd ezt is hozzáadjuk a parmezánnal együtt.
  • A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a cukkinis masszába. Ha szükséges, még megsózzuk egy kicsit. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük olajjal, és óvatosan beleöntjük, szétterítjük a masszát.
  • 200 C fokos sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • A töltelék: A beáztatott gombát vegyük ki a vízből, és nyomkodjuk ki. A hagymát az olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a friss, felaprított kétféle gombát, és az olívaolajon pároljuk meg kb. 10 perc alatt, közepes lángon, hogy ne eresszen túl sok levet, majd adjuk hozzá a petrezselymet. A túrót keverjük össze a reszelt sajttal, főtt rizzsel. Keverjük a gombához, sózzuk, borsozzuk.
  • A tölteléket a langyosra hűlt tojásos tésztára kenjük, és a sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük.
  • Hidegen és melegen egyaránt finom, hidegen könnyebb szeletelni. Lilahagymás paradicsomsalátával kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, sós sütemény, tekercs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating