Sign In

Receptek

Gombával töltött paprika

 

Gombával töltött paprika

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A töltött paprikához:

  • 4 darab nagyobb paradicsompaprika
  • 20 gramm vaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 250 gramm darált csirkemell
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem

A mártáshoz:

  • 20 gramm vaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 200 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 púpozott teáskanál rizsliszt
  • 1/2 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A paprikákat kicsumázzuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük a vajon, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és néhány percig együtt pirítjuk, amíg a leve kicsit elpárolog, majd hűlni hagyjuk.
  • Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a darált csirkemellet, a tojást, a felaprított petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, majd a paprikák üregébe töltjük.
  • Egy nagyobb lábasban felforralunk kb. 1000 ml vizet, kicsit megsózzuk, beletesszük a megtöltött paprikákat, és fedő alatt, lassú tűzön, 25 perc alatt megfőzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük és lecsöpögtetjük őket.
  • Közben elkészítjük a mártást. A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, 3-4 percig együtt pirítjuk, megsózzuk, borsozzuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kicsit felhígítjuk a paprika főzővizével, majd a párolt gombára öntjük, és 2-3 perc alatt besűrítjük vele a mártást, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • Párolt petrezselymes rizzsel, kölessel vagy quinoával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, gomba, paprika, töltött paprika

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating