Sign In

Receptek

Gombával töltött zöldborsós palacsinta

 

Gombával töltött zöldborsós palacsinta 

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 200 gramm Naturbit Alfa-mix
  • 2 darab tojás
  • 300 ml tej
  • 200 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 mokkáskanál
  • 3 mokkáskanál napraforgóolaj
  • 150 gramm főtt zöldborsó

A sütéshez:

  • 4 evőkanál napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 1 darab vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 500 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

A sajtmártáshoz:

  • 500 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 80 gramm vaj
  • 50 gramm rizsliszt
  • 100 gramm reszelt sajt
  • 1 darab tojássárgája
  • 100 ml főzőtejszín

A tetejére:

  • 50 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A tésztához valókból a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, annyi különbséggel, hogy a végén a zöldborsót is beleszórjuk. Kb. 12 darab palacsinta lesz belőle.
  • A töltelékhez az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a megtisztított, felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  • A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, majd kevergetés közben, apránként felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. 1 percig forraljuk, ezalatt kellőképpen besűrűsödik. Először a reszelt sajtot adjuk hozzá, majd a tűzről lehúzva a tojássárgájával elkevert tejszínt.
  • 4-5 evőkanálnyit a gombához keverünk, ami kellőképpen összetartja a tölteléket, majd a palacsintákba töltjük, félbehajtjuk, vagy feltekerjük, a forró sajtmártással leöntjük.
  • Díszítésképpen reszelt sajttal meghintjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, palacsinta, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating