Gombával töltött zöldborsós palacsinta
Gombával töltött zöldborsós palacsinta
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 200 gramm Naturbit Alfa-mix
- 2 darab tojás
- 300 ml tej
- 200 ml szénsavas ásványvíz
- 1 mokkáskanál só
- 3 mokkáskanál napraforgóolaj
- 150 gramm főtt zöldborsó
A sütéshez:
- 4 evőkanál napraforgóolaj
A töltelékhez:
- 1 darab vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 500 gramm csiperkegomba
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
A sajtmártáshoz:
- 500 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 80 gramm vaj
- 50 gramm rizsliszt
- 100 gramm reszelt sajt
- 1 darab tojássárgája
- 100 ml főzőtejszín
A tetejére:
- 50 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A tésztához valókból a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, annyi különbséggel, hogy a végén a zöldborsót is beleszórjuk. Kb. 12 darab palacsinta lesz belőle.
- A töltelékhez az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a megtisztított, felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
- A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, majd kevergetés közben, apránként felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. 1 percig forraljuk, ezalatt kellőképpen besűrűsödik. Először a reszelt sajtot adjuk hozzá, majd a tűzről lehúzva a tojássárgájával elkevert tejszínt.
- 4-5 evőkanálnyit a gombához keverünk, ami kellőképpen összetartja a tölteléket, majd a palacsintákba töltjük, félbehajtjuk, vagy feltekerjük, a forró sajtmártással leöntjük.
- Díszítésképpen reszelt sajttal meghintjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)