Gorgonzolás szárzellerleves
Gorgonzolás szárzellerleves
Hozzávalók
- 4 ág szárzeller
- 1 darab vöröshagyma kisebb fej
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 gramm vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 800 ml víz
- 80 gramm gorgonzola sajt (piccante)
- 150 gramm tejföl
- 100 ml főzőtejszín
- 2 teáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
A tetejére:
- 40 gramm pirított, durvára aprított dióbél
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a vajon, hozzáadjuk a megtisztított, centis darabokra vágott szárzellert, a zúzott fokhagymát, egy percig együtt pároljuk, majd meghintjük a liszttel, és kevergetve kicsit megpirítjuk.
- További kevergetés mellett felöntjük a vízzel, dúsítjuk a tejföllel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a gorgonzola kétharmadát, majd miután felforrt, visszavesszük a lángot, és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük a zellert. Tálaláskor a levesre morzsoljuk a maradék sajtot, és meghintjük a pirított dióval.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)