Gránátos nokedli
Gránátos nokedli
Hozzávalók
A nokedlihez:
- 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 darab tojás
- 220 ml víz
- 1 teáskanál só
- 1-2 evőkanál olaj
A krumplis részhez:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 500 gramm burgonya
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
Instrukciók
- A lisztből és a tojásból, a sóval és a vízzel nokedli tésztát keverünk. Lobogó sós vízben kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és az olajjal összekeverjük, félretesszük.
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
- Közben, a nem túl apróra vágott hagymát az olajon aranysárgára sütjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a puhára főtt burgonyát villával összetörjük a paprikás szaftban, végül hozzákeverjük a nokedlit, majd megborsozzuk.
- A sót a végén még ellenőrizzük, mert többnyire még utána kell sózni. Savanyúsággal, salátával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)