Sign In

Receptek

Gránátos nokedli

 

Gránátos nokedli

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A nokedlihez:

  • 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 darab tojás
  • 220 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 1-2 evőkanál olaj

A krumplis részhez:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 500 gramm burgonya
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A lisztből és a tojásból, a sóval és a vízzel nokedli tésztát keverünk. Lobogó sós vízben kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és az olajjal összekeverjük, félretesszük.
  • A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  • Közben, a nem túl apróra vágott hagymát az olajon aranysárgára sütjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a puhára főtt burgonyát villával összetörjük a paprikás szaftban, végül hozzákeverjük a nokedlit, majd megborsozzuk.
  • A sót a végén még ellenőrizzük, mert többnyire még utána kell sózni. Savanyúsággal, salátával kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, nokedli, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating