Sign In

Grízes krémes

 

Grízes krémes

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 6 darab tojás
  • 6 gramm sütőpor
  • 50 ml étolaj
  • 1 mokkáskanál
  • 8 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 600 ml tej
  • 8 púpozott ek rizsdara
  • 100 gramm porcukor vagy porrá őrölt édesítő (2x50 gramm)
  • 200 gramm vaj vagy margarin

Instrukciók
 

  • A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgáját az édesítő felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék édesítővel, a tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
  • A masszát egy kb. 35x22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 180 C fokon, tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc). Amikor kihűlt, kettévágjuk.
  • A krémhez a tejet az édesítővel felforraljuk, a darát hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
  • A vajat a porrá őrölt édesítővel és a vaníliás cukorral (édesítővel) habosra keverjük, majd a kihűlt rizsdarás krémmel összekeverjük.
  • A krém kétharmadát a lapok közé töltjük, a másik részét pedig a tetejére kenjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, én díszítő cukorral szórtam meg, de lehet kakaóporral is.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, grízes krémes, krémes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating