Grízes krémes muffin
Grízes krémes muffin
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- 3 evőkanál eritrit vagy másik édesítő
- 3 evőkanál barna rizsliszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 250 ml tej
- 4 evőkanál rizsdara
- 4 evőkanál eritrit vagy másik édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 150 gramm vaj vagy margarin
Instrukciók
- Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját az eritrit felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritrittel. A tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
- A tésztát kisebb méretű muffin formákba adagoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).
- Amikor kihűltek, kettévágjuk őket, és megtöltjük a krémmel.
- A krém: A tejet 2 evőkanál eritrittel, csipet sóval felforraljuk, a rizsdarát hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
- A vajat 2 evőkanál eritrittel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt rizsdarás krémmel összekeverjük. A krém felét a muffinok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral, szóró cukorral, ostyával kidíszítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)