Sign In

Receptek

Grízes krémes muffin

 

Grízes krémes muffin

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál eritrit vagy másik édesítő
  • 3 evőkanál barna rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 250 ml tej
  • 4 evőkanál rizsdara
  • 4 evőkanál eritrit vagy másik édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 150 gramm vaj vagy margarin

Instrukciók
 

  • Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját az eritrit felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritrittel. A tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
  • A tésztát kisebb méretű muffin formákba adagoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).
  • Amikor kihűltek, kettévágjuk őket, és megtöltjük a krémmel.
  • A krém: A tejet 2 evőkanál eritrittel, csipet sóval felforraljuk, a rizsdarát hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
  • A vajat 2 evőkanál eritrittel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt rizsdarás krémmel összekeverjük. A krém felét a muffinok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral, szóró cukorral, ostyával kidíszítjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, grízes, grízes krémes, krémes, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük