Sign In

Receptek

Grízgaluska cassava darából

 

Grízgaluska cassava darából

Elkészítési idő 10 perc
Kategória Köretek, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál cassava/gari dara
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 csipet

Instrukciók
 

  • Verjük fel egy villával a tojásokat, adjuk hozzá az útifűmaghéjat, 1,5 evőkanálnyi cassava darát, és várjunk néhány percig, amíg elkezd sűrűsödni. Könnyen keverhető, de nem folyós masszát kell kapnunk.
  • A dara mennyisége attól függ, hogy mekkora tojásokat használunk. Várjunk fél órát, amíg a dara felszívja a nedvességet. Ha még nagyon folyós, tegyünk hozzá még egy kevés darát.
  • Forraljunk fel egy lábasban vizet, tegyünk bele sót, mártsunk egy kiskanalat a forró vízbe, és kanalanként szaggassuk bele a darát. Miután feljöttek a galuskák a víz színére, főzzük még néhány percig, majd zárjuk el a gázt, fedjük le, hagyjuk egy negyed órát állni a vízben, majd szűrjük le.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, grízgaluska, köret, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating