Grízgaluska cassava darából
Grízgaluska cassava darából
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál cassava/gari dara
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1 csipet só
Instrukciók
- Verjük fel egy villával a tojásokat, adjuk hozzá az útifűmaghéjat, 1,5 evőkanálnyi cassava darát, és várjunk néhány percig, amíg elkezd sűrűsödni. Könnyen keverhető, de nem folyós masszát kell kapnunk.
- A dara mennyisége attól függ, hogy mekkora tojásokat használunk. Várjunk fél órát, amíg a dara felszívja a nedvességet. Ha még nagyon folyós, tegyünk hozzá még egy kevés darát.
- Forraljunk fel egy lábasban vizet, tegyünk bele sót, mártsunk egy kiskanalat a forró vízbe, és kanalanként szaggassuk bele a darát. Miután feljöttek a galuskák a víz színére, főzzük még néhány percig, majd zárjuk el a gázt, fedjük le, hagyjuk egy negyed órát állni a vízben, majd szűrjük le.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)