Sign In

Receptek

Gyöngyhagymás tészta – gluténmentes

Gyöngyhagymás tészta – gluténmentes

gyöngyhagymás tészta gluténmentes recept mentesmagazin
Gyöngyhagymás tészta gluténmentes recept – MentesMagazin

Kicsit bizarrnak tűnik ez a recept első hallásra, de kóstolás után nem maradnak kétségek, mert meglepően finom! 🙂

gyöngyhagymás tészta gluténmentes recept mentesmagazin

Gyöngyhagymás tészta (Gluténmentesen is)

Kicsit bizarrnak tűnik ez a recept első hallásra, de kóstolás után nem maradnak kétségek, mert meglepően finom! 🙂
Elkészítési idő 30 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm fusilli száraztészta (gluténmentes)
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 150 gramm szeletelt bacon szalonna
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 100 gramm ecetes gyöngyhagyma (konzerv)
  • 3-4 darab csemegeuborka
  • 1 teáskanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
  • 200 gramm tejföl

Instrukciók
 

  • A tésztát 5 percig főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd lezárjuk alatta a tüzet, lefedjük, és pihenni hagyjuk kb. 10 percig, majd megkóstoljuk, hogy megpuhult-e már. Ha már nem kemény a közepe sem, akkor leöntjük róla a vizet, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, majd 1 evőkanál olajjal óvatosan összekeverjük.
  • A vékony csíkokra vágott szalonnát a felaprított hagymával az olajon üvegesre pároljuk, majd egy kicsit lepirítjuk.
  • Meghintjük a fűszerpaprikával, adunk hozzá 1-2 evőkanálnyi vizet, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát, és a karikára vágott uborkát.
  • Sózzuk, borsozzuk, tovább pároljuk, közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, a hagymás-uborkás keverékre öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a szaftját.
  • A tésztát sütőben vagy mikróban megmelegítjük, tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a hagymás-uborkás mártást.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gyöngyhagyma, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating