Sign In

Receptek

Habos szilvás lepény

 

Habos szilvás lepény

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Miklós Universal mix liszt
  • 200 gramm rizsliszt
  • 200 gramm Rama margarin
  • 100 gramm porcukor vagy édesítő
  • 4 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 1000 gramm szilva magozott
  • 150 gramm cukor vagy édesítő
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált dió vagy útifűmaghéj
  • 50 gramm tortazselé

A tetejére:

  • 4 darab tojásfehérje lehet több is
  • 100 gramm cukor vagy édesítő
  • 1 teáskanál citromlé vagy ecet
  • 2-3 evőkanál durvára vágott dió

Instrukciók
 

  • A tésztához a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd a hűtőben pihentetjük fél órát.
  • Addig a szilvát megmossuk, kimagozzuk.
  • Egy nagy tepsibe (30x30cm) papírt teszünk vagy kivajazzuk, belisztezzük.
  • A tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, rászórjuk a darált diót vagy útifűmaghéjat, majd a szilvát szép sorban rárakosgatjuk egy rétegben úgy, hogy a héja legyen felfelé.
  • Összekeverjük egy bögrében a cukrot, fahéjat, tortazselét, és az egészet egyenletesen rászórjuk a szilvára. Sütőben 180 fokon, 30 perc alatt félig megsütjük.
  • Közben a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és egy pici citromlével. Ha félig megsült a sütemény, rákenjük a tojáshabot, megszórjuk a durvára vágott dióval, és még 20 percig 150 fokon sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, habos, lepény, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating