Sign In

Receptek

Hagymaröszti tejfölös gombamártással

 

Hagymaröszti tejfölös gombamártással

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm vöröshagyma
  • 300 gramm burgonya
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt

A sütéshez:

  • 3 evőkanál napraforgóolaj

A gombamártáshoz:

  • 300 gramm csiperkegomba
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

Instrukciók
 

  • A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Nem kell túl apróra vágni. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A paprikákat kisebb darabokra vágjuk.
  • A zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, felaprított metélőhagymát, megsózzuk, és állni hagyjuk egy negyed órát, majd kicsit kinyomkodjuk a levét.
  • Hozzákeverjük a 3 villával felvert tojást, borsozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Nem kell megijedni, ha egy kicsit folyós, de sütés közben össze fog állni. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a masszából 1-1 evőkanálnyit merünk, 1 cm vastagságúra ellapítva a kanál hátával. Közepes lángon, oldalanként 3-4 percig sütjük.
  • Közben elkészítjük a gombamártást. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítjuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kevés vízzel hígítjuk, a gombához öntjük, összeforraljuk, mártás sűrűségűre főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselymet. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, gomba, hagyma, röszti, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating