Sign In

Receptek

Hagymás rakott tojás

 

Hagymás rakott tojás

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab vöröshagyma nagyobb fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 6 szelet szendvicskenyér gluténmentes
  • 20 gramm vaj
  • 6 darab tojás főtt
  • 300 ml tejföl
  • 1/2 mokkáskanál
  • 60 gramm füstölt sajt reszelt
  • 1/4 mokkáskanál fekete bors durvára őrölt

Instrukciók
 

  • A félkarikára vágott hagymát megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.
  • A kenyérszeleteket szögletes formára vágjuk (ha nem szendvicskenyeret használunk), a héját, ha nagyon kemény, akkor levágjuk. A sütőtálat vastagon kikenjük a vajjal, de ha nem kellett beáztatni a kenyeret, akkor a szeletek alsó felét vajazzuk meg.
  • Tegyük a kenyérszeleteket a sütőtálba, szorosan egymás mellé. Szórjuk rá a dinsztelt hagymát, majd rakosgassuk rá a karikára vágott főtt tojást.
  • A tejfölt keverjük össze a sóval, egy kevés borssal, a reszelt sajt nagy részével, és kenjük a tojások tetejére. A maradék reszelt sajtot és borsot szórjuk a tetejére.
  • 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Lila hagymás paradicsomsalátával kínáljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hagyma, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating